ı

Türkiye'den ithalatı azaltmak için 780 milyarlık hamle!


Tarih:
5 Kasım 2018
Minimalism
İmalat sanayisinde 780 milyar liralık ara malı ithalatını azaltmak için üretim ajandası hazırlandı.

Hükümet, imalat sanayisinde yaklaşık 780 milyarlık ara malı ithalatını oluşturan ürünlerin ülke içinde karşılanma oranını artırmak için üretim ajandasını hazırladı. Yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik verilirken, bu tesisler için nitelikli ve büyük çaplı mekân hazırlıkları, tasarım evleri yapılacak. Elektronik, robotik, sensör teknolojilerine yatırım yapılacak, yarı iletken teknolojilerinde tasarım evleri yaygınlaştırılacak. Panel, batarya teknolojileri, güç elektroniği sistemlerine yönelik çalışmalar hızlandırılacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümlerin yaygınlaştırılmasına yönelik yerli üretim desteklenecek. Ana metal sanayisinde sürdürülebilir ve güvenli girdi tedariki sağlanacak. Ara malı ithalatını oluşturan yaklaşık 3 bin ürün grubu içinde teknoloji düzeyine göre 43 gruba odaklanılacak. Yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik verilecek. Bu kapsamda tesisler için nitelikli ve büyük çaplı mekân hazırlıkları yapılacak. Demir çelik sektörü üretiminde ithalatla karşılanan paslanmaz çelik, vasıflı çelik, yapısal çelik ve dikişsiz boru gibi yüksek katma değerli ürünlerin üretimine öncelik verilecek.

ÜRÜN YATIRIMINA DESTEK
Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sektörleri gibi öncelikli sektörlerde teknolojik ürün yatırımları desteklenecek. Mega endüstri bölgeleriyle büyük ölçekli ve entegre yatırımların önü açılacak, sanayi tesislerinde dijital dönüşüm sağlanacak.

KAMU DESTEĞİNDE ÖNCELİK SAĞLANACAK
Yerli ve yabancı yatırımların özendirilmesi amacıyla mekanizmalar oluşturulacak. Bu yatırımların kamu desteklerinden öncelikli olarak yararlanması sağlanacak.

MAKİNEDE TEDARİK ZİNCİRİ
Makine sektöründe güçlü bir yerli tedarik zinciri oluşturulacak. Sektörde ara girdilerin ve ürünlerin yerlileştirilmesine yönelik yatırım ve ortak girişimleri destekleyen mekanizmalar geliştirilecek. Otomotivde sektöründe tedarik zincirini kapsayan, tasarım, Ar-Ge, üretim ve satış-pazarlama süreçleri bütününün yurtiçinde geliştirilmesi, katma değerin artırılması sağlanacak.

Kaynak: www.demircelik.com.tr

Kataloğumuzu incelediniz mi?

Kataloğumuzda ürün çeşitlerimizi ve hizmetlerimizi detaylıca görebilirsiniz.

KATALOĞU İNCELE